Friday, April 9, 2010

Uusi Myllysilta avoimella lähdekoodilla


Turun Myllysillan notkahtaminen on tuonut Turussa ja muualla Suomessa esille ennennäkemättömän määrän silta-asiantuntijoita. Valtaosa näistä asiantuntijoista voidaan jakaa kahteen ryhmään, uuden sillan kannattajiin ja vastustajiin. Vastustajat käsittääkseni haluavat korjata vanhan sillan. Puhe on halpaa ja teot ratkaisevat joten nyt olisi hyvä hetki jokaisen asiantuntijan tehdä omat konkreettiset suunnitelmat. Itse kuulen uuden sillan kannattajiin joten oli luonnollista tarttua tuumasta toimeen ja yrittää saada uudesta sillasta jokin hahmotelma.

Maantiesillan suunnittelu onnistuu helposti esim. PGSuper ohjelmalla. Ohjelma perustuu tietysti avoimen lähdekoodin ja on ilmainen. Neuvoja ohjelman käytöstä löytyy tältä sivulta, ja ohjelman saa haettua taas tältä sivulta. Ikävä kyllä ohjelmasta löytyy vain Windows versio.

Kyseisellä ohjelmalla ei kylläkään suunnitella mitään arkkitektonista taideteosta, mutta yksinkertaisen betonisen palkkisillan maanpäällisten osuuksien suunnittelu ja lujuuslaskenta onnistuu ohjelmalla erinomaisesti. Kaikkeen se oss pystyykin :)

Myllysillan esim. Wikipediasta löytyvät nykyiset mitat ja liikennemäärät kannattaa käyttää lähtökohtana.

P.S. Kuvassa Myllysilta 3.4.2010. Lisää kuvia löytyy seuraavista gallerioista: uudemmat ja vanhemmat kuvat.

No comments:

Post a Comment